ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η Ακαδημία ποδοσφαίρου «FAIR PLAY» ιδρύθηκε το 1999 και σήμερα αριθμεί περίπου 180 αθλητές. Φιλοσοφία και σκοπός της Ακαδημίας είναι μέσω της σκληρής και μεθοδικής άθλησης, η διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων, η ευγενής άμιλλα, η αγάπη για το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός της άθλησης. Θεωρούμε ότι το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής και έτσι προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις στα παιδιά της Ακαδημίας για σωστό Αθλητισμό, για τη σωστή σωματική, ψυχική, πνευματική και κοινωνική τους καλλιέργεια, με την καθοδήγηση ενός επιτελείου επιλεγμένων προπονητών – καθηγητών φυσικής αγωγής.

Τα τελευταία πέντε χρόνια η Ακαδημία ακολουθεί το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης της UEFA με στόχο την σωστή εκμάθηση του ποδοσφαίρου και την ομαλή μετάβαση των νεαρών αθλητών στο ποδόσφαιρο των 11 παικτών. Για αυτό το σκοπό η Ακαδημία FAIR PLAY λαμβάνει μέρος σε πολλά επίσημα τουρνουά 8×8 και 11×11 για τα παιδιά μεγαλύτερων ηλικιών με αρκετές διακρίσεις.

Η Ακαδημία με το κλείσιμο των σχολείων πραγματοποιεί καλοκαιρινά Camp για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Η Ακαδημία δεν είναι απλά μια συνάθροιση ατόμων, αλλά αποτελεί μια οντότητα που λειτουργεί αποτελεσματικά κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και ακολουθώντας ορισμένες αρχές. Αυτό που ξεχωρίζει την Ακαδημία είναι ότι τα μέλη της μοιράζονται ορισμένους κανόνες, που οδηγούν σε συγκεκριμένο σκοπό, υπάρχουν κοινοί στόχοι, ενιαίος τρόπος αλληλεπίδρασης των παιδιών, ενιαία μορφή επικοινωνίας, αλληλεξάρτηση στις προσωπικές σχέσεις και στις αθλητικές δραστηριότητες.

Οι κανόνες της ομάδας είναι ουσιαστικά κανονισμοί που έχουν θεσπιστεί για να ρυθμίζουν τη συμπεριφορά των μελών της ομάδας. Ο εσωτερικός κανονισμός στην ουσία είναι το σύνολο των κανόνων που αφορούν τα μέλη της Ακαδημίας. Η εφαρμογή στην πράξη ενός τέτοιου κανονισμού προϋποθέτει ότι τα μέλη της ακαδημίας θα αποδεχτούν και θα τηρήσουν τα όσα αναφέρονται σε αυτόν.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Oι ποδοσφαιριστές οφείλουν τον απαραίτητο σεβασμό προς τα μέλη του.Σ, τους προπονητές, τους συνεργάτες της ομάδας, τους συμπαίκτες τους και τους φιλάθλους.
Οι ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό να συμμετέχουν στις προπονήσεις και αγώνες της ομάδας του, με βάση το πρόγραμμα που θα καθορίζεται από τον προπονητή τους.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παρουσιάζονται στην προπόνηση στο συγκεκριμένο ωράριο που καθορίζεται από τον προπονητή.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ντύνονται ΜΟΝΟ με την ποδοσφαιρική ενδυμασία της ομάδος κατά την διάρκεια των προπονήσεων, των αγώνων και των εκδηλώσεων της Ακαδημίας. Να έχουν υποδειγματική συμπεριφορά όταν συμμετέχουν σε αποστολή της ομάδας ακολουθώντας το πρόγραμμα.
Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να σέβονται πιστά και ΜΟΝΟ στις υποδείξεις και εντολές του προπονητή τους. Να μην αρνούνται να βρίσκονται στον πάγκο και να μην δυσανασχετούν σε περίπτωση αντικατάστασής τους στον αγώνα ή την προπόνηση. Είναι σημαντικό να χαιρετούν το συμπαίκτη που κάθε φορά αντικαθιστούν.
Οι τραυματισμοί πρέπει να αναφέρονται έγκαιρα στον προπονητή από τους παίκτες ή τους γονείς τους για την γρηγορότερη και καλύτερη αποθεραπεία.
Οι ποδοσφαιριστές που είναι τραυματίες είναι σημαντικό να ενημερώνονται για τις συνεχείς δραστηριότητες της Ακαδημίας.
Οι ποδοσφαιριστές απαγορεύεται να κάνουν δηλώσεις με τις οποίες ασκούν κριτική ή κάνουν σχόλια για το έργο της διοίκησης, των προπονητών, των συμπαικτών και σχόλια που αφορούν τους διαιτητές των αγώνων. Έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη και τα τυχόν παράπονα τους στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας.
Οι ποδοσφαιριστές είναι υποχρεωμένοι να είναι κόσμιοι στην συμπεριφορά τους στις αποστολές της ακαδημίας (μετακινήσεις και διαμονή).
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και στο τέλος του κάθε σχολικού τριμήνου να ενημερώνουν τον προπονητή τους για τις σχολικές τους επιδόσεις.
Οι κοροϊδίες, οι καβγάδες, οι προκλητικές υποδείξεις και η προκλητική συμπεριφορά προς τον προπονητή, τους συμπαίκτες, το διαιτητή και τους αντιπάλους επισύρουν ανάλογες συνέπειες, μέχρι και αποβολή από την Ακαδημία.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μαθαίνουν να κερδίζουν αλλά και να χάνουν.
Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να σέβονται το δίκαιο παιχνίδι (fair play).
Να προσέχουν και να μην αδιαφορούν για την περιουσία της Ακαδημίας (ζημιές-απώλειες) όπως επίσης και να διατηρούν το χώρο προπόνησης καθαρό. Ποδοσφαιριστές που καλούνται από το σχολείο τους να δίνουν το παρόν τους σε αθλητικές εκδηλώσεις του σχολείου θα πρέπει να ενημερώσουν τον προπονητή τους.
Στόχοι μας είναι η αυτοπειθαρχία, η προαγωγή του φιλάθλου πνεύματος και κατόπιν η παραγωγή αθλητών επιπέδου.
Η τυπικότητα της τήρησης των παραπάνω είναι βασικό ζητούμενο. Από αυτήν εξαρτάται η ΕΙΚΟΝΑ της ακαδημίας μας. Η συνολική εικόνα δημιουργείται από την εικόνα του καθενός μας. Η εικόνα αυτή είναι καθρέπτης των κόπων, των προσπαθειών μας για καλύτερη αθλητική παρουσία.΄Ετσι λοιπόν πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα παραπάνω.

Η τυπικότητα της τήρησης των παραπάνω είναι βασικό ζητούμενο. Από αυτήν εξαρτάται η ΕΙΚΟΝΑ της ακαδημίας μας. Η συνολική εικόνα δημιουργείται από την εικόνα του καθενός μας. Η εικόνα αυτή είναι καθρέπτης των κόπων, των προσπαθειών μας για καλύτερη αθλητική παρουσία.΄Ετσι λοιπόν πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα παραπάνω.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Πρέπει να γνωρίζουμε πότε και τι ώρα έχουμε προπόνηση Η διατροφή είναι σημαντικότατη. Πρέπει να έχουμε φάει 2 ώρες πριν την προπόνηση. Ποτέ δεν κάνουμε προπόνηση νηστικοί ούτε μόλις έχουμε φάει Μόλις βρεθούμε στο χώρο της ακαδημίας χαιρετούμε τους συναθλητές μας τον προπονητή και τη διοίκηση. Είμαστε πάντα σοβαροί και μετρημένοι γιατί ο χώρος της ακαδημίας είναι το δεύτερο σπίτι μας. Βοηθάμε τον προπονητή να τακτοποιήσει τα υλικά της προπόνησης ακόμα και χωρίς να μας το ζητήσει.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

Μόλις μπούμε στο γήπεδο ξεχνάμε τα πάντα και ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Η ώρα της προπόνησης είναι ιερή και από την προσοχή την οποία θα δείξουμε εξαρτάται η εξέλιξή μας στο άθλημα ενώ οι βασικές αρχές του αθλητισμού θα μας ακολουθούν σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας. Οι συμβουλές και παρατηρήσεις του προπονητή μας γίνονται πάντα για να βελτιωθούμε και πρέπει να τις ακολουθούμε χωρίς δισταγμό ακόμα και αν δεν καταλαβαίνουμε τη σκοπιμότητά τους. Στο μέλλον θα τις καταλάβουμε και θα τον ευχαριστούμε.

Κατά την διάρκεια της προπόνησης απαγορεύεται κάθε είδους επαφή με τους γονείς μας. Απαγορεύονται οι βωμολοχίες. Δεν λογομαχούμε και δεν μαλώνουμε με τους συναθλητές μας για κανέναν λόγο. Η άσχημη συμπεριφορά έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της Ακαδημίας.

Η τυπικότητα της τήρησης των παραπάνω είναι βασικό ζητούμενο. Από αυτήν εξαρτάται η ΕΙΚΟΝΑ της ακαδημίας μας. Η συνολική εικόνα δημιουργείται από την εικόνα του καθενός μας. Η εικόνα αυτή είναι καθρέπτης των κόπων, των προσπαθειών μας για καλύτερη αθλητική παρουσία.΄Ετσι λοιπόν πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα παραπάνω.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Όταν τελειώσει η προπόνηση βοηθάμε τον προπονητή μας να μαζέψει και να τακτοποιήσει τα υλικά της προπόνησης και κατόπιν αποχωρούμε αφού βεβαιωθούμε ότι δεν ξεχάσαμε τίποτε. Δεν αφήνουμε σκουπίδια στον αγωνιστικό χώρο. Κατά την αποχώρηση χαιρετάμε τους συναθλητές μας τον προπονητή και την διοίκηση. Στο σπίτι χαλαρώνουμε και φέρνουμε στο νου μας την προπόνηση, τα λάθη μας, τα νέα πράγματα που μάθαμε και τις παρατηρήσεις του προπονητή μας.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Ετοιμαζόμαστε ψυχολογικά, έχουμε φάει 2 ώρες πριν και φοράμε τα ρούχα που μας έχει υποδείξει ο προπονητής. Δεν ξεχνάμε τις επικαλαμίδες μας. Ερχόμαστε στο χώρο του αγώνα ακριβώς την ώρα προσέλευσης που έχει οριστεί.

Κατά την διάρκεια του αγώνα καθόμαστε πειθαρχημένα στον πάγκο και χειροκροτούμε τους συμπαίκτες μας. Δεν σχολιάζουμε, δεν σηκωνόμαστε όρθιοι και σε καμία περίπτωση δεν ασχολούμαστε με τους αντιπάλους και με τον διαιτητή ακόμα και αν έχει άδικο. Στην περίπτωση που κάνουμε κάποιο σκληρό φάουλ πάντα δίνουμε το χέρι στον αντίπαλο, ζητώντας του με αυτόν τον τρόπο συγνώμη.

Αποκλειστικά υπεύθυνος για την χρησιμοποίηση των κατάλληλων παικτών και της στρατηγικής του αγώνα είναι ο προπονητής και συμμορφωνόμαστε πάντα και χωρίς αντίρρηση στις προτροπές του.

Στο τέλος του αγώνα χαιρετούμε με ευγένεια τους αντιπάλους άσχετα με τη διαφορά στο σκορ Μαζευόμαστε στο κέντρο του γηπέδου και φωνάζουμε το όνομα της ομάδας μας δυνατά. Στο σπίτι κάνουμε απολογισμό του παιχνιδιού και γινόμαστε αυστηροί κριτές του εαυτού μας για τα λάθη μας ώστε να μάθουμε από αυτά και να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι εγκαταστάσεις της ακαδημίας βρίσκονται σε ένα χώρο 10 στρεμμάτων στον Γέρακα Αττικής επί της Λεωφόρου Ανθούσης.

Στους χώρους των εγκαταστάσεών μας, θα βρείτε:

1 γήπεδο 8×8

5 γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5 με τάπητα τελευταίας γενιάς

3 αίθουσες ψυχαγωγίας

Ιδιόκτητο parking

Καφετέρια με συνδρομητική τηλεόραση

Αποδυτήρια

Θέσεις φιλάθλων σε όλα τα γήπεδα για παρακολούθηση των αγώνων.

Subscribe

Follow Us